Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

0 Ενημέρωση για τα έργα στο δρόμο Διασελλάκι- Πέρκος

Όπως έχετε ενημερωθεί με προηγούμενες δημοσιεύσεις το έργο για το δρόμο «Διασελλάκι –Πέρκος» έχει δημοπρατηθεί και  ήδη από την 1η Νοεμβρίου έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου προκειμένου να αρχίσουν
άμεσα οι εργασίες. Στην παρούσα φάση θα γίνουν:

Χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές – επιχωματώσεις) για τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού.
Κατασκευή τεχνικών έργων στα σημεία τομής της οδού με ρέματα όπως σωληνωτοί αγωγοί και κιβωτοειδείς αγωγοί, επενδεδυμένες  τάφροι καθ’ όλο το μήκος της οδού και τοίχοι αντιστήριξης.
Οδοστρωσία της οδού με   στρώσεις θραυστού υλικού λατομείου (χαλίκι
3α)  ως βάση   ασφαλτικής στρώσεως 

Αν λάβουμε υπόψη το τελικό ποσό που θα διατεθεί ,αφαιρουμένης της έκπτωσης που  έκανε  ο εργολάβος του έργου και σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου και του τεχνικού κλιμακίου της Περιφέρειας, προβλέπονται εργασίες σε μήκος περίπου 6 χιλιομέτρων από το  Διασελλάκι , δηλαδή ο δρόμος θα φθάσει κάπου μετά τον Αη Ταξιάρχη.
Είμαστε λοιπόν σε αναμονή του εργολάβου,. ο οποίος πρέπει να ξεκινήσει εργασίες , όταν τελειώσει κάποιες
εκκρεμότητες άλλων έργων που έχει αναλάβει. Αυτό λένε οι πληροφορίες μας.

Εκκρεμότητες να μην ξεκινήσει το έργο δεν υπάρχουν  ,αλλά για να είστε ενήμεροι μπορεί να προκύψουν στην πορεία του. Ο νέος δρόμος προβλέπει πλάτος 7 μέτρων (με τάπητα οδοστρώματος 4 μέτρα) που απαιτεί διαπλατύνσεις ,οι οποίες πιθανόν να προσκρούσουν σε ιδιοκτησίες κάποιων κατοίκων του Διασελλακίου κατά μήκος του δρόμου και ειδικά από την έξοδο του Διασελλακίου μετά το υδραγωγείο τους και πάνω.
Δεν γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι  ιδιοκτήτες είναι και ποιες απαιτήσεις θα εγείρουν η αν θα; συμφωνήσουν ο δρόμος να τους πάρει κάποιο κομμάτι.(αν τους το πάρει).ΑΝ ΑΝΑΚΥΨΕΙ  τέτοιο θέμα θα το χειριστούν οι αρμόδιοι σε επαφή με κάθε ιδιοκτήτη χωριστά.

Αν υπάρξει εμπλοκή .λαμβανομένου πάντα υπόψη ότι και οι ιδιοκτήτες πρέπει να αποδείξουν  την κατοχή του ακινήτου τους  με έγγραφα (όπως συμβόλαια , Ε9 κ.ο.κ.) το έργο δεν σταματά. Απλά το όποιο κομμάτι δεν θα γίνει και θα συνεχιστεί ο δρόμος στο υπόλοιπο κομμάτι του μέχρι να ξεκαθαρισθούν κάποια πράγματα,. Παραδειγματα υπάρχουν ‘όπως π.χ. την Ιόνια οδό που για ένα τμήμα στο Μεσολόγγι περιμένουν τις αναγκαστικες απαλλοτριώσεις.
Οφείλαμε να κάνουμε αυτή την ενημέρωση και ευχόμαστε να μην συμβεί τίποτε από όλα αυτά και όλοι να δείξουν σύνεση και θέληση συνεργασίας και το δίκιο να κατανεμηθεί με πνεύμα δικαιοσύνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου