Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

0 Το φετινο βροχερό πανηγύρι μας


Όπως πάντα, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας το πανηγύρι του Αη Ταξιάρχη. Φέτος είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον άστατο καιρό με τις έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν ανήμερα απο πολύ πρωί και συνεχίστηκαν όλη τη μέρα.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το πρωί η δοξολογία να μη γίνει στο μικρό ξωκλήσι στη Σκλήμνα ,αλλά στον Αη Νικόλα συνοδευόμενη από αρτοκλασία.
Υπήρξε έντονος προβληματισμός αν θα γίνει το πανηγύρι λόγω των δυσοίωνων καιρικών προβλέψεων και ποιος επισκέπτης  θα έρχόταν στον Πέρκο με βροχή.
Και όμως !!! Το πανηγύρι έγινε. Με γρήγορη και τολμηρή απόφαση της τελευταίας στιγμής Υπο βροχή βέβαια ,αλλά με σκεπασμένο με νάυλον το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας ,αφού κινητοποιήθηκαν οι πάντες με πρωτοπόρους το Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Αντώνη Ζαγορίτη από νωρίς το απόγευμα.
Ειδοποιήθηκαν τα όργανα και τα χωριά και ήρθε το αποτέλεσμα έκπληξη. Εστω και αργά και χωρίς να το περιμένουμε .
Πλήρως στεγασμένοι (μας φύλαξε βέβαια ο αέρας) και  με τη συνδρομή της Περίστας του Πλατάνου και του Νεοχωρίου μαζεύτηκαν πάνω από 100 άτομα και γλεντήσαμε «άβρεχοι» με αμείωτο κέφι μέχρι τις 5 το πρωί.
Κρατάμε παση θυσία την παράδοση γιατί το πανηγύρι μας είναι παντός καιρού, με ζέστη και με κρύο ακόμη και με βροχές όπως χθές , γι αυτό είναι και μοναδικό.
Ευχαριστούμε τα χωριά που αψήφισαν τον καιρό και μας ζέσταναν με την παρουσία τους.
Και του χρόνου !!!!!
(θα είμαστε και πιό οργανωμένοι και ας βρέχει όσο θέλει!!)

Δείτε περισσότερα στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου