Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

0 Αντώνης Ν. Καραθανάσης (1953-2017)

Εφυγε από κοντά μας ,στις  8 Νοέμβρη 2017.Ενας δικός μας άνθρωπος , ένας φανατικός φίλος του Πέρκου, σε ηλικία 64 χρόνων.

Ο συμμαθητής μου στο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου

Ο φίλος μου , που η τύχη το έφερε να γίνουμε συγγενείς και συγχωριανοί αφού αποφάσισε να κάνει το χωριό μας τον Πέρκο λόγω της συζύγου του και τριτοξαδελφης μου Κικής Σωτηροπούλου την ιδιαίτερη πατρίδα του .

Το ίνδαλμα των νεανικών μου χρόνων όταν πρωταγωνιστούσε σαν ελπιδοφόρος και ταλαντούχος τερματοφύλακας στον Παναιτωλικό.

Αποφάσισε πολύ νωρίς να κρεμάσει τα γάντια του και να αποσυρθεί από την επαγγελματική κατηγορία για να αφιερωθεί στην επιστήμη του, αν και δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπούσε.

Ο Αντώνης ήταν γόνος πολυμελούς φτωχής οικογένειας , Αγρινιώτης με καταγωγή

από τον Τέρνο Ευρυτανίας. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. με ειδίκευση στα δημόσια έργα.

Με τον Πέρκο και τους κατοίκους του τον Αντώνη τον συνέδεε μια αξιοθαύμαστη σχέση πάθους . Αισθανόταν Περκιώτης περισσότερο από τον καθένα και το έδειχνε με τις πράξεις του. Ηταν ικανός να επισκεφθεί τον Πέρκο και τα σπίτια του υπο οποιαδήποτε εποχή, συνθήκη και δυσκολία αρκεί να του το ζητούσε κάποιος, ακόμη και μόνος του .

Ανθρωπος με αστείρευτο, παροιμιώδες και πηγαίο χιούμορ, ευπροσήγορος, με έναν καλό λόγο για όλους, καλοκάγαθος και φιλεύσπλαχνος που για τις αγαθοεργίες του μιλάει και σήμερα όλο το χωριό.

Ηταν στην κυριολεξία ένα παιδί, με ενα μόνιμο χαμόγελο που του άρεσαν τα παιχνίδια. Ζούσαμε κάθε στιγμή να τον βλέπουμε νάρχεται τρέχοντας στο καφενείο για να προλάβουμε «να παίξουμε μια δηλωτή» ενώ ο κόσμος θα μπορούσε να καίγεται εκείνη τη στιγμή.

Μάζευε τη νεολαία για να τη διασκεδάσει να πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο με τα άλλα χωριά , να τους παίξει Καραγκιόζη ,να τους λέει αστεία.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για αυτόν τον εξαίρετο άνθρωπο.. Ο στόχος εδώ είναι να τον θυμηθούμε και να τιμήσουμε τη μνήμη του εν είδει αφιερώματος με φωτογραφίες που ζητήσαμε απο την οικογένεια του .

Και να του αφιερώσουμε το τραγούδι που τόσο του άρεσε "στων αγγέλων τα μπουζούκια" και τι σύμπτωση διάλεξε να αναχωρήσει τη μέρα γιορτής των Αρχαγγέλων.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει ΑΔΕΛΦΈ Αντώνη.

https://www.facebook.com/perkosgeorge/videos/3429490830421899


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου