Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

0 To βάψιμο της Εκκλησίας μας του Αγίου Νικολάου

Ο Αη Νικόλας μας άλλαξε όψη κι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Μετά την πλακόστρωση του προαύλιου χώρου , τελείωσε και το εξωτερικό βάψιμο (τοίχοι και πορτοπαράθυρα) της εκκλησίας μας. Είχαν προηγηθεί την Ανοιξη οι οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης των σοβάδων. Το εγχείρημα και για τις δυο φάσεις για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και της εκκλησίας ήταν ιδιαίτερα δύσκολο στην εφαρμογή του. Κι όμως βρέθηκαν οι δωρητές που ανέλαβαν ολόκληρη τη δαπάνη (ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο) θέλοντας να τιμήσουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο που έφυγε για την αιώνια ζωή. 

Πρόκειται για την κα Σούλα Παντελή και τα παιδιά της Θανάση και Μαρία που θέλησαν να αφιερώσουν το έργο αυτό στη μνήμη του αγαπημένου τους συζύγου και πατέρα Νίκου Παντελή του Αθανασίου. Ενός χωριανού μας ιδιαίτερα αγαπητού τόσο σε εμάς όσο και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης που αγαπούσε το χωριό μας και το απεδείκνυε με τις πράξεις του.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση , αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τους δωρητές γιατί συνέβαλαν στο να καλλωπισθεί η εκκλησία μας που τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα κι ελπίζοντας ότι διερμηνεύω και τις ευχές όλων των Περκιωτών, εύχομαι ο Θεός , ο Αγιος Νικόλαος και το παρεκκλήσι του ο Αγιος Χαράλαμπος να τους χαρίζουν υγεία και μακροημέρευση για να θυμούνται τον αγαπημένο τους.

Σούλα , Μαρία και Θανάση σας ευχαριστούμε.

Απολαύστε το νέο look της εκκλησίας μας. Ελπίζω να μην σας απογοητεύσουν οι χρωματικές μας επιλογές 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://contentsoftheblogperkos.blogspot.com/2020/08/blog-post.html

 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου