Κυριακή 10 Μαΐου 2015

0 Θέρμο: Η Ιστορία και οι διοικητικές μεταβολές των Τοπικών Κοινοτήτων και Οικισμών του σημερινού Δήμου


Eκεί που συναντιούνται οι δρόμοι ανάμεσα σε ορεινή Ναυπακτία, Ευρυτανία και ορεινή Αιτωλία βρίσκεται το Θέρμο ,το παλιό Κεφαλόβρυσο.  

Ο Πέρκος αν και ανήκε στην επαρχία Ναυπακτίας ,θεωρείτο πάντοτε από τους κατοίκους του αναπόσπαστο κομμάτι  του Κεφαλόβρυσου (του Θέρμου) ,αφού όλες οι εμπορικές και καθημερινές συναλλαγές των κατοίκων του σε αυτό το μεγάλο κεφαλοχώρι κατέληγαν και από εκεί ξεκινούσαν ,ήταν η πιο κοντινή "πόλη" όπου ο καθένας έβρισκε οτι ήθελε.  Γιαυτό με τους φιλόξενους και επαγγελματίες στο είδος τους Θέρμιους μας συνέδεαν και μας συνδέουν σχέσεις, φιλίας, αγάπης , κατανόησης και αλληλοσεβασμού.

Σε αυτή την οικογένεια των 23 τοπικών Κοινοτήτων και των 59 οικισμών το παρόν ιστολόγιο επιχειρεί αφενός να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και αφ ετέρου να μάθουμε την ιστορία των χωριών μας κυρίως μέσα από τα διοικητική μετεξέλιξη και τα παλιά τοπωνύμια.
Με αυτό το σκεπτικό και γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι για κάθε χωριό του Δήμου μας, εδώ επιχειρείται απλώς μια γενικότερη σφαιρική προσέγγιση και καταγραφή κάποιων στοιχείων των τοπικών Κοινοτήτων του Δημου Θέρμου.
Χάρτης Δήμου Θέρμου

Λόγω του μεγάλου όγκου αρχείων , ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε για τα χωριά  του Δήμου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου