Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

0 O Αγιος Χαράλαμπος


Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους θέλουμε να θυμήσουμε ότι η μνήμη του Αγίου τιμάται και στο χωριό μας τον Πέρκο  .
Όπως έχουμε γράψει στην ενότητα που παρουσιάζουμε τις εκκλησίες του χωριού μας ο πολιούχος του χωριού μας Αγιος Νικόλαος είναι  χτισμένος στην άκρη της ευρύχωρης πλατείας μας . Στο σημείο που είναι το καμπαναριό του και ακριβώς απο κάτω του αυτό που φαντάζει σαν επέκταση του ναού  και προεξέχει σαν τμήμα του με την μικρή πορτούλα ,είναι ένα μικρών διαστάσεων κελί ανεξάρτητο από το ναό .
Ο ναός του Αγίου Νικολάου εκτιμάται ότι είναι κτίσμα του 17ου αιώνα και προσκολλήθηκε κτιριακά σε προυπάρχον υπόλειμμα παλιού μοναστηριού που τιμούσε τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους. Στην Τράπεζα του Αγίου Νικολάου τοποθετήθηκαν τα λείψανα του παλιού μοναστηριού .Αυτό λοιπόν το ανεξάρτητο εκκλησάκι κάτω από το καμπαναριό μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους  . Στον μικρό αυτό ναό  έχει μεταφερθεί και τοποθετηθεί μέρος του ξυλόγλυπτου τέμπλου του Αγ. Νικολάου το οποίο αντακαταστάθηκε απο κτιστό
Το τέμπλο του Αγίου Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου