Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

0 Αφιέρωμα στον αγαπημένο μας παπα Φώτη Νούλα

 O αγαπημένος μας σε όλους παπα- Φώτης Νούλας  έφυγε για  τον προορισμό του, εκεί που όλοι μας αργά η γρήγορα θα καταλήξουμε.Ανήμερα των Θεοφανίων και της ονομαστικής του γιορτής σε ηλικία 75 ετών. Ο Πάπα Φώτης από την Στρανωμα Ναυπακτίας όπου ιερουργούσε τά τελευταία χρόνια του ιερατικού του βίου ήταν μία ξεχωριστή σεβάσμια μορφή πού τά πρώτα δεκατρία χρόνια ιερούργησε στο χωριό μας τον Πέρκο . 

Aλήθεια ποιος δεν θυμάται τον παπαΦώτη με τη σεβάσμια μορφή του, τη σπάνια ομορφιά , το λεβέντικο και αρχοντικό  παράστημα του. Μας είχε κάνει όλους φίλους η σπάνια για την εποχή εκείνη προσωπικότητα του. Δίκαιος και φίλος με όλους , μειλίχιος ,πράος και πάντα με το χαμόγελο, παπάς με όλη την έννοια της λέξης, με σύγχρονες ιδέες που σε έκαναν να αγαπήσεις τον κλήρο και την εκκλησία. Δεν είναι τυχαίο που τον αγαπούσαμε όλοι, γιατί μόνο συμπάθειες ήξερε να κερδίζει.
Εμείς στον Πέρκο τον ζήσαμε δεκατρία όλοκληρα χρόνια, τον νοιώθαμε δικό μας άνθρωπο και εκείνος μας ανταπέδιδε πάντα πλουσιοπάροχα την αγάπη του. Ακόμα κι οταν έφυγε ρωτούσε για όλο τον κόσμο, πως είμαστε , ποιοι πέθαναν, ποιοι παντρεύτηκαν , μας αγαπούσε τον καθένα μας ξεχωριστά.

Το Σεπτέμβρη του 2008  στο πανηγύρι μας του Αη Ταξιάρχη, σαν από κάποια διαίσθηση να τον ώθησε να επισκεφθεί για τελευταία φορά το αγαπημένο του χωριό τον Πέρκο , με το που τον είδαμε πέσαμε όλοι πάνω του συγκινημένοι κι εκείνος αλλα κι ένα ολόκληρο χωριό, είχαμε χρόνια να τον δούμε και θέλαμε όλοι να τον χαιρετήσουμε,  να του  φιλήσουμε το χέρι και να τον φιλήσουμε ,να τον αγκαλιάσουμε, όπως κι έγινε.

Θυμάμαι που θέλησε να ξεκινήσει το χορό με ένα λεβέντικο τσάμικο λέγοντας μας με το σπάνιο χιούμορ του που πάντα τον διέκρινε: 
«Τώρα θα δείτε πως χορεύει ο παπάς!!» Τον κράτησε ο παπα Βασίλης Καραγκούνης με τους υπόλοιπους να ακολουθούμε.


Από τότε οι περισσότεροι δεν τον ξαναείδαμε και δεν θα τον ξαναδούμε ποτε πιά.

Λεβέντη παπα Φώτη ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ στον Παράδεισο.
ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου